Sosyal Medya Yönetimi

Sizlere son zamanların en trend pazarlama yöntemi olan sosyal medya yöntemi ile ilgili bazı bilgiler anlatacağım.

Sosyal medya yönetimi nedir ile başlayalım yazımıza.

Sosyal medya yönetimi günümüzde her işletme için büyük önem arz eden bir konu haline gelmiştir. İlk zamanlar çıktığı dönemlerde sadece eğlence ve paylaşım platformu olan dijital mecraların çoğu artık işletmeler için profesyonel reklam alanları haline dönüşmüştür. Ürününü, hizmetini daha fazla kitleye duyurmak isteyen bu platformları kendine dükkan edinmek isteyen tüm işletmeler sosyal medya konusunda uzmanlardan destek almaktadırlar. Uzmanların verdiği bu desteğe ise sosyal medya yönetimi denmektedir.

Sosyal medya yönetimi neleri ve hangi platformları kapsar?

Sosyal medya yönetimi başta İnstagram ve Facebook olmak üzere, Linkedin,Twitter ve YouTube mecralarını kapsar. Sosyal medya yönetiminde hangi alanlarda olmanız gerektiğini, hangi platformlarda öne çıkabileceğinizi kendiniz de belirleyebildiğiniz gibi bu anlamda uzmanlardanda destek ve fikir almanız gerekmektedir. 
Sosyal medya yönetimi hedef kitleye ulaşmak başta olmak üzere reklam yönetimleri, grafik tasarım hizmetleri, ürün-reklam fotoğrafçılığı gibi başlı başına konularıda kapsamaktadır.

İşinizde ne kadar başarılı olursanız olun bunu dijital medyaya tam olarak yansıtamadığınız sürece sosyal medya platformlarında rakiplerinizin her zaman bir adım önde olacağını unutmayın.

Sosyal medyada en önemli konulardan biri organik büyümektir. Bir çok firma bir an önce büyüme derdine düşerek takipçi satın almak gibi reklam kalitesini olumsuz etkileyecek yanlış yollara eğilim göstermektedir. Bu konuda tavsiyemiz; Ne kendinizi ne de müşterilerinizi kandırın. Organik büyümek elbette doğru yönetim ile mümkündür.

Sosyal medyada sayfa düzeni nasıl olmalı?

Sosyal medyada her işletme farklı tarzda tasarım ve paylaşımlara sahiptir. Önemli olan sizi ve markanızı en iyi yansıtacak bir sayfa düzeni olması. Fotoğraf ağırlıklı paylaşımlara mı yer vereceksiniz, reels videolara mı yoksa grafik tasarımlara mı veya hepsine mi? Sayfanızı karmaşıklıktan uzak tutmak, olabildiğince sade ve renk uyumuna dikkat edilerek paylaşımlar yapılması kitlenizde size karşı bir sempati uyandıracaktır. Bunun için sayfanızda düzen için dikey üçlü sütun düzeni veya yatay üçlü sütun düzenini kullanabilirsiniz. Bu işinizi biraz kolaylaştıracaktır.

Sosyal medya hakkında çok teknik bilgiye girmeden kabaca anlattığım bu yazımın sonuna geldik.

Merak ettikleriniz ve sosyal medya hakkında sormak istediğiniz konular için bize mail adresimizden veya web sitemizdeki iletişim kısmından ulaşabilirsiniz.

Saygılar…
Hediye Furunkoyak Sarı